perjantai 9. helmikuuta 2018

Etanointia

Eilen lähdin yhteislenkille. Täällä Järvenpäässä startataan aina torstaisin klo 18 Paavonpolulta ja mukaan voi tulla kuka vaan. Ketään ei mettään jätetä (aina ne on muakin jaksaneet odottaa) ja seura on ihan mielettömän tsemppaavaa.


Eilen mua alko kyllä vähän turhauttamaan siellä lenkillä, en meinannut pysyä siinä lumisella polulla ollenkaan. Onhan se kapeaa joo, ja välillä pehmeetäkin. Mut kun et vaan pysy siinä polulla, niin kyllä se alkaa ärsyttää. Tulee pieni virhe, haukkaa polulta ja siihen tyssää. Kuntoilusta se kävi ainakin jos ei pyöräilystä. Jostain syystä pelkään vielä ihan koko ajan sitä tyssäämistä, polulta putoamista ja kenties hankeen kaatumista siinä vauhdissa. Mut jos en edes yritä korjata virheitä, vaan suoraan laitan jalkaa maahan, niin ei kai sitä pyörää opi hallitsemaan. No tähän ei taida muu auttaa kun ajaminen. Ennakointi on kanssa yks mun heikkous. Vaihteiden vaihtaminen pienempään ENNEN sitä mäkeä, siinä kun rupeet ruksuttamaan pienempää vaihdetta kesken mäen, ni ei sitä siinä enää meikäläinen ylös pääse. Se mitä myös teen väärin on se kun katon siihen eturenkaan eteen, kun pitäis kattoa pidemmälle, niin siihen tuijotan suoraan renkaan eteen. Koita siinä nyt sitten ennakoida. Yksikseen kun ajelee, niin on ollu se flow jo jonkun kertaa, et jee kun pääsee eteenpäin. Hitaastihan mä siellä menen. Nyt yhteislenkillä kun yrittää pysyä muiden perässä, niin meinaa se olla välillä haastavaa.



Teknistä taitoa ei kyllä oikeen ole ja kuntokin on aivan surkee. Nyt meinasinkin ottaa tota PK:ta enemmän asiakseni. Ihan kävellen ja juoksumatolla, kun jostain syystä se syke nousee pyöräillessä about heti. Mä lainasin muuten tollasen kirjan kirjastosta: Aja kovempaa maastossa! Mun mielestä ihan tollanen kaikenkattava kirja, joka alottelijankin on ihan hyvä lukasta. Kaikkihan ei tietenkään halua esim kisailla tai ajaa kovaa, vaan menee enemmän retkeilyhenkisesti, mutta tossa kirjassa ihan hyvää infoa lajista ja sen alalajeista, muutenkin pyörästä ja tekniikoista. Muutama tapahtumakin mainittuna ja jotain treeni ohjelmaakin siellä. Sekä pyöräilijän lihaskuntoa. Suosittelen siis lukasemaan. Ja jos jollain on tietoa hyvistä eräjormailu kirjoista tai maastopyöräilyyn liittyvistä kirjoista, niin ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)